Rolurile și modul de lucru a aproximativ un sfert dintre angajații la nivel global s-au schimbat după implementarea tehnologiilor de automatizare, în timp ce unul din zece a avut deja nevoie de recalificare. Se pare că anul 2021 face ca un număr mare de persoane, să se reorienteze către cerințele pieței de muncă din Europa. Mulți vor lăsa în urmă trecutul și se vor orienta acolo unde există o piată sigură, în speranța să-și mențină echilibrul financiar care să le acopere bunul trai.

Cursurile de meserii precum cele de Sudor, Macaragiu, Stivuitorist, Bucătar, Cofetar-Patisier, Frizer-Coafor, sunt printre preferințele celor ce au ales să înceapă 2021 pe băncile școlii. Cererile pentru cursurile de formare profesionala au crescut cu 60% față de lunile precedente. Se observă, mai ales la început de an, în randul oamenilor, care au, o tendinta mai pronunțată în ceea ce priveste dorința de dezvoltare personală. Oamenii caută noi forme prin care sa se exprime, să se descopere și cel mai important, de a găsi stabilitatea financiară, a unui trai mai bun. Fie că este vorba de familie, un hobby, de o investiție, de o schimbare majoră pe plan profesional, începutul anului 2021 se arată promițător pentru mulți dintre noi. Poate sub influența unui an plin de provocări, poate datorită entuziasmului unui nou început, oamenii sunt interesați mai mult ca niciodată de cursurile de formare profesională.

Curiozitatea unui nou domeniu, cum putem să ne îmbunătățim cunoștintele, ce învățăm noul an ce urmează, presupunem că sunt doar o parte din întrebările ce au facut atât de mulți oameni să ia initiațivă, încă din prima săptamână a lui 2021. Credem cu tărie în aceste gânduri, fiindcă ne stabilim anumite obiective și încercăm să devenim mai buni decât am fost în trecut. Susținem această ambiție a celor ce nu se mulțumesc cu puțin și caută în permanență un nou mod de a se autodepăși, de a aduce ceva nou cunostințelor deja dobândite.

Lumea din jurul nostru evoluează constant, motiv pentru care, lumea a înțeles că de-alungul timpului, niciodată nu poți să fii destul de pregătit. Pentru cei ce încă nu și-au făcut planurile pentru noul an, avem o listă completă de cursuri interactive, ce sperăm să fie răspunsul la întrebările pe care le au.